אומנות הבישול

אומנות הבישול 

שף הפך להיות אחד המקצועות המבוקשים בעולם.
בשנים האחרונות עולם הקולינריה מקבל מקום של כבוד בקדמת הבמה המקצועית בעולם.  עולם הבישול שהיה בעבר סודם המקצועי של הטבחים והשפים, מתגלה ביופיו וביצירתיות בלתי מוגבלות, על ידי אנשי מקצוע שבאים עם המון תשוקה ללמד וללמוד עוד ועוד.

הבישול המסורתי קיבל פנים נוספות של עירוב מטבחים, ויצירת מטבחים חדשניים של חומרי גלם ושיטות בישול מיוחדים ואיכותיים. גם אנחנו בעמל אשדוד התאמנו את הלמידה לעולם הקולינרי החדש, והקמנו את מגמת אומנות הבישול בסטנדרטים הגבוהים ביותר בישראל. מטבח חדשני בעלות הכוללת של 6 מיליון ₪ המותאמת ללימוד של כל סוגי המטבחים בארץ, ממסעדות ועד מטבח מוסדי (בתי מלון, אולמות אירועים וקייטרינגים). חומרי גלם ברמה הגבוהה ביותר וכמובן צוות שפים בעלי ניסיון רב במטבחים הטובים בארץ. 

אם גם בכם התשוקה בוערת, ואתם מוכנים לגלות את עולם הקולינריה, אנחנו כאן בשבילכם. 

כבר בתיכון תוכלו להתחיל את דרככם במקצוע שיהפוך אתכם לטבחים ושפים במטבחים המובילים בארץ וחו”ל . תנו ליצירתיות שבכם לפרוץ, כך תוכלו להשאיר חותם בעולם. המקצוע יכול לשנות לכם את החיים.

התכנית הלימודית כוללת 2 ימי התמחות מעשית במטבחים מוסדיים בשכר לתלמיד החל מכיתה יא’.

כולם יודעים ששפים מובילים את תעשיית האוכל והופכים לסלבס, הם מכתיבים טרנדים לא רק באוכל אלא גם באופנה, בסגנון חיים ואף בתקשורת, הצטרף אלינו ותן לנו להפוך אותך לכוכב. 

מה בתכלס לומדים באומנות הבישול סוג 1 של משרד העבודה?

מבוא לעולם הגסטרונומיה
שימוש והכרה בחומרי מזון
שימוש והכרה ציוד ומכשור
חיתוך ועיבוד פירות וירקות
שיטות בישול מגוונות
מבוא למלונאות
תכנון והכנת תפריטים
יזמות עסקית
תורת האירוח
תזונה תברואה
מסעדנות
תורת היין
עזרה ראשונה ובטיחות
קונדיטאות
כשרות וחגי ישראל
צרפתית מקצועית
הרצאות שפים אורחים
סיורים מקצועיים

האם אני מתאים/ מתאימה?

בוגרי כיתות ח, ט, י
מבחן קבלה
ועדת קבלה – ראיון אישי

למדתי במגמת אומנות הבישול, מה אוכל לעשות עם זה?

בתום הלימודים ולאחר מבחני הגמר תקבלו תעודת מקצוע ” אומנות הבישול ” סוג 1 של משרד העבודה המוכרת בכל העולם.
אפשרות להמשך לימודים בכיתה יג’ המקנה תעודה סוג 2 של משרד העבודה.
במסגרת הלימודים מתבצעת פעילות משותפת עם צה”ל בתכנית שף צעיר, המבטיחה שירות צבאי חובה בתור טבח צבאי, שבא תוכלו להמשיך ולהתמקצע ואף להמשיך בתום השרות החובה לשרות קבע.
במסגרת הלימודים נערך שיתוף פעולה עם רשת מלונות המתווה מסלול לתלמיד/ה בדרכו/ה המקצועית עד להפיכתו/ה לטבח/ית או שף/פית העובד/ת במלונות הרשת הן בזמן הלימודים, הצבא, והשחרור מצה”ל.
השתלבות כטבחים במטבחים השונים בכל מגזר במשק
צבירת וותק וניסיון שהם התנאי ההכרחי להמשך לימודים לסוגי המקצוע הנוספים 2,3,4,5

 

נשמע מעניין?

 

צלצלו ליועצת הלימודים בטלפון: 052-6566637 או השאירו פרטים ונחזור אליכם עם מיד